Terug
€ 475 000
Referentie: 2032
Godshuishammeke 57
9000 Gent
Oppervlakte Bewoonbare opp.: 195 m²
Inrichting
3
1
Ja
Ja
Meer details Contacteer ons

Authentieke 18e eeuwse stadswoning nabij centrum Gent

Deze unieke, bijzonder karaktervolle woning bevindt zich in Godshuishammeke, te midden van de mooie en populaire Gentse stadswijk Ham, nabij de Leie en op wandelafstand van het historische centrum van Gent.

Dit historisch breedhuis onder een hoog mansardedak werd opgetrokken anno 1726, de datering kunnen we op vandaag nog steeds zien op de rechter dakkapel. De huidige vorm van het huis gaat al even mee waardoor de woning op vandaag toe is aan renovatiewerken om de magnifieke, originele elementen terug volledig tot hun recht te laten komen. Deze elementen spreken tot de verbeelding; authentieke vloeren, houten plafondbalken en verschillende originele gemetste openhaarden. De dikke stevige muren en het hoogwaardig gebinte verklaren de goede staat van het huis na bijna 300jaar.

Indeling:
- GLV: centrale inkomhal met aan de rechterzijde toegang tot de inpandige garage en de badkamer. De linkerzijde biedt doorgang tot de living met achteraan de keuken.
- 1e VD: centrale traphal met rondom tal van ruime kamers met grote volumes. Op vandaag zijn er 3 afgesloten slaapkamers maar dit kan gerust opgetrokken worden naar 4 + 1 badkamer.

Door de oppervlakte en volumes is hier veel mogelijk. Zowel het gelijkvloers als de eerste verdieping tellen net geen 100m² bewoonbare oppervlakte. Verder is er ook een bergzolder die zich uitstrekt over de volledige breedte van de woning.

Buiten treffen we nog een bijzonder charmante en rustige stadstuin aan waar het zalig vertoeven is.

Dit pand kan onderhevig zijn aan de renovatieverplichting die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd voor residentiële gebouwen. Consulteer voor meer informatie de website van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap via https://www.vlaanderen.be/een-woning-kopen/renovatieverplichting-voor-residentiele-gebouwen.

Hoofdkenmerken

Type:
Woning
Bewoonbare opp.:
195 m²
Perceeloppervlakte:
137 m²
Bouwjaar:
1726
Slaapkamers:
3
Badkamers:
1
EPC:
471 KWh/m²
UC:
2752912-RES-1

Wettelijke informatie

Delen

  Contacteer ons

  Anne-Marie Markey
  0474 49 48 27

  Wenst u als eerste onze nieuwste panden in uw mailbox te ontvangen?

  U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:

  Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Internet Explorer